Σύντομη Σύνοψη των Αρχετύπων

Τα αρχέτυπα που παρατίθενται στις σελίδες που ακολουθούν είναι μόνο λίγα από τα πολλά αρχαία πρότυπα που υπάρχουν στην ανθρώπινη συνείδηση. Παρόλο που είναι αδύνατο να καταγράψουμε κάθε αρχέτυπο που υπάρχει, έχω επιλέξει αυτά που έχουν εμφανιστεί πιο συχνά όσο δούλευα με χιλιάδες ανθρώπους στα εργαστήριά μου και τα σεμινάριά μου.

Πολλά επιπρόσθετα αρχέτυπα που σχετίζονται στενά αναφέρονται σε παρένθεση, όπως ο Μάγος (κάτω από τον Αλχημιστή) ή ο Πειρατής (κάτω από τον Επαναστάτη).Αυτά τα αρχέτυπα που σχετίζονται δεν έχουν ξεχωριστές κάρτες, αλλά έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το αρχέτυπο μαζί με το οποίο εμφανίζονται. Παρακαλώ διαβάστε ολόκληρη τη λίστα προσεχτικά, κοιτώντας όλα τα αρχέτυπα σε παρένθεση, προτού υποθέσετε ότι αυτό για το οποίο ψάχνετε δεν είναι εκεί. Αν νιώθετε ότι έχετε ένα αρχέτυπο που δεν αναφέρεται, ωστόσο, παρακαλώ μη διστάσετε να του δώσετε προσεχτική εκτίμηση και να το συμπεριλάβετε στην ομάδα υποστήριξής σας.

 Να θυμάστε ότι όλα τα αρχέτυπα είναι στην ουσία ουδέτερα και εμφανίζονται και με χαρακτηριστικά φωτός και σκιάς. Αναλόγως, έχω προσπαθήσει να συμπεριλάβω τουλάχιστον ένα ή δύο χαρακτηριστικά των στοιχείων “φωτός” και “σκιάς” του καθενός ( αυτά τα χαρακτηριστικά εμφανίζονται σε ακόμα πιο συμπυκνωμένες εκδόσεις των ίδιων των καρτών), μαζί με σύντομες νύξεις για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν ένα δοσμένο αρχέτυπο μπορεί να είναι μέρος της ομάδας υποστήριξης στη ζωή σας.

Όταν κάνετε την εκτίμηση για το αν ένα αρχέτυπο είναι μέρος αυτής της ομάδας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο αν μπορείτε να αντιληφθείτε ένα πρότυπο επιρροής καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, παρά μόνο μεμονωμένα ή πρόσφατα γεγονότα. Ποτέ μην εκτιμάτε την σύνδεσή σας με ένα αρχέτυπο απλώς από προφανή σημάδια. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να σκάψετε στον εαυτό σας για να ανακαλύψετε τα πρότυπα της ζωής σας, τα μαθήματα και τα δώρα. Αυτή η εσωτερική γνώση δεν έρχεται στην επιφάνεια εύκολα.

 

συνέχεια εδώ  Πινακοθήκη αρχετύπων

 

Θέλετε βοήθεια με τα ιερά συμβόλαια και τα αρχέτυπα

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε περισσότερες πληροφορίες